5 Начина да се справим с Менструалните Болки

 Менструалните болки могат да бъдат изтощителни и дразнещи, но има начини да се справим с тях и да си подобрим благополучието по време на цикъла си. В следващите секции ще разгледаме пет ефективни начина да се справим с менструалните болки:

1. Топлинни Компреси

Поставянето на топлинен компрес върху корема може да бъде ефективен начин за облекчаване на менструалните болки. Топлината помага да се релаксирате и разширят кръвоносните съдове, което може да намали болката и да ви помогне да се почувствате по-удобно.

10 Home Remedies for Menstrual or Period Cramp Relief

2. Физическа Активност

Въпреки че може да изглежда противоречиво, умерената физическа активност като разходка или леки упражнения може да помогне да се намали интензивността на менструалните болки. Физическата активност освобождава ендорфини, които са природни болкоуспокояващи вещества, които могат да намалят болката.

Exercising During Your Period: Benefits and Things to Avoid

3. Здравословна Диета

Храненето може да играе важна роля в управлението на менструалните болки. Избягването на храни, които могат да допринесат за възпаление и увеличават болката, като например рафинираните захари и наситените мазнини, и консумирането на храни, богати на антиоксиданти и въглехидрати с нисък гликемичен индекс, може да помогне да се намали болката по време на менструацията.

Five tips for a healthy diet - News | UAB

4. Релаксация и Дихателни Упражнения

Практиките за релаксация, като например йога или дихателни упражнения, могат да помогнат да се отпуснете и да се справите с болката. Дълбокото дишане и упражненията за релаксация могат да намалят стреса и напрежението, което често може да засили болката по време на менструацията.

18 Simple ways to relax – Clockwise Credit Union

5. Използване на MoonPad - подгряващ и масажиращ колан

Интересният иновативен продукт като MoonPad може да бъде наистина полезен инструмент в борбата с менструалните болки. Топлината и масажът, които предлага, могат да помогнат да се релаксирате и да се облекчи болката по време на периода си. Вече над 5000 жени само в България го използват и 99% от тях са доволни. Вземете и вашият сега с 30% намаление отдолу.

 

 

Назад към блога